false

Matfilosofi på Skytteholm

På Skytteholm serverar vi det bästa av Sverige och svenska traditioner, i en uppgraderad version, med en personlig touch och alltid med finess. Vi tar fasta på det svenska och almanackans dagar i vår matfilosofi och du ska alltid känna av vår omsorg och eftertanke när du får din tallrik till bordet. Vi arbetar med svenska råvaror och vad den svenska naturen har att erbjuda, efter säsong. Vi är måna om kvalité för bästa tänkbara smakupplevelse.

Frukost
Under frukosten kan du njuta av svenska charkuterier, ostar och givetvis klassik svensk sill. Till förmiddagsfika dukar vi upp med nybakat bröd och tillbehör så att du själv gör din egen smörgås med smaker från Sverige.

Lunch
Till lunch serveras en matig lunchbuffé med klassiska husmansrätter tillsammans med sill, ett urval svenska ostar samt en väl tilltagen och rustik salladsbuffé.

Fika
Fikabröd är något vi kan. Svenskt fikabröd som andas barndomsminnen och syrénberså. Hos oss står det alltid kaffe och hembakta kakor framme, varsågod och njut! Kan du inte få nog av fika? Inte vi heller. Läs mer om vår omtyckta fika här.

Middag
Till middag serverar vi klassiska svenska smaker i en mer stilfull tappning, anpassat för att kunna kombineras med goda viner.

Vi erbjuder även lyxiga bröllops- och festmenyer med vår matfilosofi som grund. Välkommen och njut av alldeles lagom svensk mat hos oss på Skytteholm!

Vi gillar närproducerat

Allt vårt goda bröd och våra bakverk bakas i vårt egna bageri med mjöl från Lovö prästgård på Ekerö. Vi har ett nära samarbete våra grannar Menhammar gård och mycket av köttet vi serverar kommer just därifrån. På strandängarna längs med Mälaren och på naturbetesmarker på Adelsö går deras Herefordkor och betar och hjälper till att hålla hagarna och betesmarkerna öppna. Det lugna livet och det örtrika betet gör köttet välmarmorerat och smakrikt. Allt på Menhammar gård görs i hållbarhetens tecken och med fokus på djur och natur i balans. Under sommarhalvåret kan du se deras kor gå på bete bakom vår ena flygel här på Skytteholm. Vi har en egna bikupa och använder egen honung i vår matlagning. Tips! Vår goda honung finns att köpa i vår butik.